AvtomobilizemNovice

Audi predstavlja svojo »pametno proizvodnjo«

VIDEO: Modularna avtomatizirana linija za široko paleto izvedenk.

Več možnosti kot lahko obkljukate v konfiguratorju vozila, več raznolikosti mora zagotavljati proizvodna linija vozila. Če enačbi prištejemo še pandemijo in pomanjkanje polprevodnikov, potem je jasno, da se morajo proizvajalci vozil prilagoditi hitrim spremembam na trgu – trgu surovin in pol izdelkov. Med vodilnimi v prilagajanju dinamičnim spremembam so pri nemškem proizvajalcu Audi, kjer so odkrili svoj pristop k snovanju vozil.

Njihov modularni način proizvodnje uporablja sinergijo celotnega proizvodnega cikla – od delavca do popolnoma avtomatiziranega procesa. Vendar zakaj je Audi pri svojem pristopu tako inovativen? S širokim naborom različnih opcij dodatne opreme in izvedenk pri Audiju zaupajo v fleksibilni proces, ki bo kos vsem variacijam, ki jih nudijo kupcem.

Da je celoten proces zmožen hitrega prilagajanja, torej spreminjanja konfiguracije, je zadolžena avtomatizacija. Robot se bistveno lažje prenastavi kot delavec in deluje z enako hitrostjo – noč in dan. Na ta račun so pri Audiju dvignili celotno proizvodnjo vozila tudi do 20 odstotkov, pri čemer so prepričani, da so šele na začetku digitalne in avtomatizirane prihodnosti. Virtualno načrtovanje, programiranje, avtonomno delovanje in podobno so stalnica vsakodnevnega dela v njihovih proizvodnih obratih.

Blaž Likovič
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button