AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Audi napoveduje prihod futurističnega SUV-ja Activesphere

Najnovejši član Audjieve druščine konceptov »sphere«, se bo pridružil prihodnje leto.

Pri štirih krogih dražijo s fotografijo novega koncepta Activesphere, ki se bo v celoti predstavil prihodnje leto, s katerim nakazujejo smernice morebitnega novega serijskega modela, za zamenjavo TT-ja ob bližajočem slovesu.

Kot razvidno, gre pri Activesphere za električnega kupejevskega križanca, četrtega člana skupine futurističnih konceptov, pred njim so izšli Skysphere, Grandsphere in Urbansphere. Vsak izmed njih prikazuje prihajajoče smernice oblikovanja in raziskuje možnosti za uvedbo novega tipa produkta. O najmlajšem konceptu pri Audiju ne izgubljajo besed, ponujajo le zasenčeno fotografijo in obljube o električnem pogonu ter popolno avtonomijo vožnje.

Koncept Activesphere definirajo privzdignjena drža, kupe-SUV strešna linija z dolgim nosom in velika platišča obuta v terenske pnevmatike, s čimer stremijo k ljubiteljem aktivnega življenjskega sloga. Ostale oblikovne podrobnosti, kot sta ozka žarometa, oglata sprednja maska in široki kolesni loki, so skupne lastnosti vseh sphere konceptov.

Kaj se skriva pod površjem ostaja neznanka, a pričakujemo lahko kaj podobnega kot pri Urbansphere. Torej zasnovo na domači PPE platformi, štirikolesni pogon in baterijo s kapaciteto v območju 120 kWh, dovolj za preko 700 kilometrov dometa z enim polnjenjem. Activesphere je med štirico konceptov edini SUV, katerega notranjost naj bi ponujala veliko odprtega prostora, napredno tehnologijo zaslonov in prijeten ambient.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button