AvtomobilizemNovice

Audi je v limuzino preobrazil A7 Sportback

Spoznajte limuzinsko izpeljanko “hatchback” različice limuzine.

Pri štirih krogih so za kitajsko pripravili verjetno najbolj zmeden avto do sedaj, namreč pripeljal je novi A7 L, podaljšana izvedenka klasičnega A7 Sportback. Na zapleten način ga lahko povzamemo kot kupejevsko limuzino s kombilimuzinskim prtljažnikom, predelano v klasično limuzino.

Obenem bi lahko rekli, da je tudi sam videz zadka skoraj tako neprivlačen kot zgornji stavek. Da ne bomo preveč kritični, takšen pojav je pri avtomobilih namenjenih za kitajski trg sicer precej običajen, saj dolga vozila predstavljajo višji status. Številni premijski evropski proizvajalci se lotevajo podobnih stvaritev, s podaljšanimi izvedenkami znanih modelov.

A7 L je v primerjavi s svojim Sportback bratom pridobil 100 mm dodatnega prostora za noge. Sprva bo ponujen z opremo First Edition, omejeno na 1.000 primerkov, vse pa bo poganjal 3-litrski blago-hibridni V6 s quattro štirikolesnim pogonom in štirikolesnim krmiljenjem, za lažje manevriranje pet metrske ladje. A7 L bodo vzporedno s sorodnim A6 L izdelovali in prodajali na kitajskem. Med drugim se tam prodajajo še podaljšane različice modelov A3 in A4 ter dveh križancev – Q2L in Q5L.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button