AvtomobilizemNovice

Audi je pripravil posebno serijo Nogaro Edition za štiri RS modele

Unikatna flota brutalnih Audijev bo žal na voljo le v Britaniji.

Audi se s posebno serijo RS modelov poklanja legendarnemu RS 2 Avant iz leta 1994. Nov Audi Sport Nogaro Edition paket bo na voljo za TT RS Coupe, RS4 Avant, RS5 Sportback in Coupe ter RS6 Avant. Vsak posamičen model bo omejen na 25 primerkov.

Vse Nogaro Edition izvedenke so odete v brezčasno Nogaro modro karoserijsko barvo s perla efektom, pri vseh so platišča obarvana v črno, zavorne čeljusti pa v kontrastno rdečo barvo. Dodatno so polepšani s stilskim paketom, ki vključuje spodnje krilce sprednjega odbijača, pragove in zadnji difuzor iz matiranega aluminija. Zunanji ogledali in označbe so prav tako odete v črnino, kakor tudi zaključni cevi Audi Sport izpušnega sistema. V notranjosti si lahko kupci omislijo Nappa ali Valcona usnjeno oblazinjenje z modrimi šivi in dodatne površine preoblečene v usnje. Volanski obroč in prestavna ročica sta odeta v alkantaro.

Na področju motorjev in zmogljivosti ni nobenih sprememb. Najmanjšega TT RS poganja poznan 2,5-litrski turbo petvaljnik s 400 KM in 480 Nm navora, ki ga do stotice požene v 3,7 sekundah. Izpeljanka z Nogaro Edition značko bo stala najmanj 79 tisoč evrov.

Vse nekoliko večje modele RS4 in RS5 poganja 2,9-litrski V6 z dvema turbopolnilnikoma, kar zadošča za 450 KM in poskok do stotice v 4,1 sekunde. RS4 Nogaro Edition je ocenjen na 94 tisoč evrov, RS5 Coupe in Sportback pa na 99.500 evrov. Zadnji na listi je veliki očka ali RS6 Nogaro Edition, ki pod pokrovom skriva 4-litrski twin-turbo V8 s 600 KM in 800 Nm navora. Zanj bodo morali željni kupci odšteti najmanj 134 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button