AvtomobilizemNovice

Audi je pomladil modela A6 in A7

Modelno leto 2024 prinaša več stila, individualizacije in bogatejšo standardno opremo.

Audi je za modela A6 in A7 pripravil rahlo spomladansko osvežitev, ki ju bo ohranila konkurenčna še kakšno dodatno leto, preden se odločijo za celovito zamenjavo generacije. Tokrat se bistvene spremembe niso odvile, gre le za manjše oblikovne popravke, preurejeno ponudbo opreme in bogatejše izbiro dodatkov. Posodobljeni par premijskih Audijev je že na voljo z začetkom tega meseca.

Glavnino prenove modelov A6 limuzina in karavan ter A7 Sportback predstavlja prestrukturirana ponudba, ki kupcem ponuja večjo preglednost in možnosti individualizacije, kajti notranjost je mogoče sedaj konfigurirati neodvisno od zunanjega paketa. Pri izbiri zunanje podobe so na voljo paketi basic, advanced in S line, vsak s svojim značilnim videzom, ki ga v osnovi definira struktura satovja sprednje maske. Osnovni modeli imajo kromirano obrobo maske, advanced ima temni krom in poudarjene stranske reže, zadnji difuzor ter 18-palčna platišča. Športno obarvani S-line vključuje bolj nastopaške odbijače, poudarjen zadnji difuzor, masko s kromiranimi vložki, razširjena stranska pragova, športno vzmetenje in standardna 19-palčna platišča.

Paket S-line je mogoče izbrati tudi v notranjosti, kjer po novem najdemo armaturno ploščo in strope v črni barvi, kontrastne šive na volanu in perforirano usnje. Stopalke so izdelane iz nerjavečega jekla, sedeži pa so oblazinjeni v kombinacijo Sequenz tkanine in usnja v A6 ter mikro tkanine Dinamica in reliefnega usnja v A7. Bogatejša barvna paleta zdaj obsega dvanajst karoserijskih barv, med novostmi so Arcona bela, Madeira kovinsko rjava, Grenadine kovinsko rdeča in Ascari kovinsko modra. Slednji dve sta na voljo v sodelovanju s paketom S-line. Zaradi velikega povpraševanja so povečali ponudbo temno obarvanih platišč, ki segajo vse od 17- do 21-palcev.

Pomembna pridobitev ob prenovi za modelno leto 2024 sta standardno vključen 12,3-palčni digitalni kokpit z visoko ločljivostjo in osnovni žarometi z LED tehnologijo in poudarjenim podpisom dnevnih elementov, serijski je tudi parkirni asistent plus. Pod motornim pokrovom obeh modelov bodo še naprej brneli bencinski in dizelski motorji, ekološko osveščeni kupci lahko izberejo priključnega hibrida, ljubitelji športnosti pa zmogljivi različici S6 ter S7 z zmogljivim V6 dizelskim motorjem.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button