AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Aston Martinov eksot išče novo garažo

Bi si lastili Aston Martina DB Mk III iz leta 1958? Berite dalje …

Pri podjetju Nicholas Mee & Co, specialistu za Aston Martionova vozila, smo tokrat naleteli na precej zanimiv primerek, ki bo kmalu iskal novo lokacijo bivanja. Strokovnjaki iz severnega predmestja Londona bodo namreč preko dražbe iskali novega lastnika ikoničnega Aston Martina DB Mk III Drophead Coupé, ki so ga sestavili v zgolj dveh primerkih.

Aston Martin je GT model DB Mark III sestavljal med letoma 1957 in 1959 ter pri tem na svet spravil vsega 551 vozil. V kar 462-ih primerih je nastal kot 2+2 Hatchback, medtem ko je 5 vozil nastalo v obliki Fixed Head Coupé ter 84 v Drophead Coupé podobi. Pri slednji so lahko kupci izbirali med tremi močnostnimi opcijami (vstopni DBA, najmočnejši DBB in vmesni DBD). Dotični voz z dodatno oznako DBB ima tako s 195 KM najbolj zmogljiv 2,9-litrski Lagonda I6 agregat v seriji DB Mk III ter kopico tekmovalnih dodatkov – seveda vse v slogu izpred dobrih šestdesetih let. Avtomobil prihaja v svoji originalni črni karoserijski barvi ter bež Connolly usnju v notranjosti.

Avtomobil si je skoraj 30 let lastila družina iz Montreala (od 1958 do 1987), nato pa ga je v svojo garažo zapeljal ameriški zbiratelj iz Severne Karoline. V letu 2005 se avtomobil vrnil k sinu prvotnega lastnika in se nato sedem let kasneje s slabimi 50.000 kilometri na števcu vrnil na Otok, in sicer v hram kraljevega avtomobilističnega kluba (Royal Automobile Club) v Pall Mallu.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button