AvtomobilizemNovice

Aston Martin razkriva dirkalnik za prihajajočo F1 sezono!

VIDEO: V ogenj bodo zapeljali bolid AMR 22!

Aston Martin v karavani F1 nastopa z moštvom Aston Martin Aramco Cognizant in letos beležijo prav poseben mejnik, saj mineva natanko sto let od vstopa v petično Grand Prix tekmovanje, ki se je davnega leta 1922 pričelo z dirko v Franciji.

Naj spomnimo, da je Aston Martin v karavani F1 deloval pod okriljem Davida Browna v letih 1959 in 1960, nato so se po prelomu tisočletja večkrat delno oziroma potencialno vrnili v prestižno tekmovanje, nato pa so šele lani z zgoraj omenjeno ekipo »popolnoma« vstopili v karavano. Letošnjo sezono bodo beležili izza volana bolida z oznako Aston Martin AMR 22, ki so ga razgrnili z velikim pompom. Vsled okrogle obletnice prvega tekmovalnega nastopa so F1 dirkalnik postavili ob bok svojim visoko zmogljivim modelom kot so športni terenec DBX707, Valkyrie AMR Pro in nenazadnje še priključno-hibridni superšportnik Valhalla.

Skratka, izredno zmogljiva serijska trojica in razkrit F1 dirkalnik za izbrane na sedežu Aston Martionve tekmovalne v mestecu Gaydon, ki leži v osrčju angleškega podeželja. Nekaj povsem drugega bo čez dober mesec dni, ko najprestižnejše tekmovanje požene motorje v razgretem Bahrajnu.

Blaž Likovič
foto: AM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button