AvtomobilizemNoviceNoviceTehnika

Aston Martin najavlja Bowers & Wilkins kot uradnega avdio partnerja

DB12 je prvi Aston Martin, ki ponuja novo razviti sistem prostorskega zvoka Bowers & Wilkins.

Vozniki Aston Martina bodo lahko prvič v svojih avtomobilih uživali v novo razvitem sistemu prostorskega zvoka Bowers & Wilkins, ki bo debitiral v novem modelu DB12, saj sta ikonični britanski znamki napovedali novo partnerstvo na področju zvoka. Zmogljive tehnologije, ki so plod lastnega znanja, kot npr. aluminijasti visokotonci Double Dome in pogonske enote srednjega razpona Continuum, zagotavljajo uravnotežen in natančen zvok tega sistema prostorskega zvoka s 15 zvočniki in dvojnim ojačevalnikom z močjo 1.170 W. Medtem pa namenski zvočniki 3D headline in zmogljiv nizkotonec poskrbijo za odlično zvočno izkušnjo

Kaj bodo kupci prejeli … in poslušali?

5x Bowers & Wilkinsovi 25 mm visokotonci Nautilus Aluminium Double Dome

Visokotonci Bowers & Wilkins Nautilus Aluminium Double Dome, nameščeni v armaturni plošči, vratih in za stebričkom B, izhajajo iz kultnega zvočnika Bowers & Wilkins Nautilus in imajo spiralne difuzijske kanale, ki vpijajo odbit zvok z zadnje strani vsake pogonske enote visokotonca. Resonance so zmanjšane na minimum, kar omogoča zanimivo slušno izkušnjo, pri kateri slišite le zvok, ki je del predstave.

5x zvočniki srednjega razpona Bowers & Wilkins Continuum

100-milimetrski zvočniki srednjega razpona Continuum, ki so nameščeni v neposredni bližini visokotonskih zvočnikov, so rezultat osemletnega razvoja in predstavljajo velik korak naprej v zmogljivosti zvočnikov srednjega razpona. Pristnost in natančnost pri reprodukciji glasov in instrumentov ustvarjata resnično realističen zvok v celotnem zvočniku DB12 za vse potnike. Tkana kompozitna konstrukcija, ki temelji na načelu nadzora in optimizirane prilagodljivosti, je zadušena, da absorbira neželene resonance, kar omogoča čistejši zvok srednjega razpona z manj neželenimi šumi in posledično bolj odprto, nevtralno delovanje.

Boštjan Praprotnik
foto: AM in B&W

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button