AvtomobilizemNovice

Aston Martin DBX707 po navdihu bolida Formule 1

Medicinski avtomobil karavane Formule 1 za na cesto.

Aston Martin predstavlja novo ekskluzivno izdajo super SUV-ja DBX707, posvečeno uspehom ekipe Aston Martin Aramco v svetu Formule 1. Unikatna izdaja AMR24, poimenovana po aktualnem bolidu Formule 1, pudarja dirkaško identiteto enega najmogočnejših SUV-jev na trgu.

Bolid AMR24 F1, katerega krotita legendarni Fernando Alonso in Lance Stroll, je nastal v tehnološkem kampusu AMR v Silverstonu in temelji na najuspešnejšem modelu iz lanske sezone ter služi kot platforma za nenehni razvoj med sezono. DBX707 AMR24 Edition odraža dirkaško dediščino z edinstvenimi barvnimi in okrasnimi elementi, vključno z možnostmi barv Podium Green, Onyx Black ali Neutron White ter zavornimi čeljustmi v dirkaško zeleni. Poleg tega sedi na 23-palčnih platiščih Fortis s satenastim ali sijajno črnim zaključkom in ekskluzivno tablico motorja AMR24.

Zunanjost krasijo podrobnosti v limetasto zeleni ali trofejsko srebrni barvi ter sijajno črni ali karbonski okrasni elementi, ki odražajo podobo bolida AMR24 in uradnega medicinskega avtomobila Formule 1. Notranjost, ki je na voljo v barvi oniks črni s kontrastnimi šivi v barvi limete ali z dodatkom zelene, ima razširjene okrasne površine iz ogljikovih vlaken, temnega kroma ali titanove mreže. Armaturno ploščo zastopa logotip Aston Martina, vratne pragove pa izrez AMR24. Zvočno izkušnjo poleg osemvaljnika krepi zvočni sistem Bowers & Wilkins.

Model DBX707 AMR24 Edition ohranja izjemne zmogljivosti standardnega modela DBX707, pod pokrovom katerega se nagaja 4-litrski V8 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki ustvari 707 KM in 900 Nm navora, kar se prek  devetstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Napredni sistem štirikolesnega pogona omogoča, da se lahko po potrebi do 100 odstotkov navora prenese na zadnjo os, številke zmogljivosti pa razvajajo s pospeškom do stotice v 3,1 sekunde in najvišjo hitrostjo 311 km/h.

Marco Mattiacci, globalni vodja in komercialni direktor britanske znamke, je pohvalil izjemno notranjost ter vrhunske zmogljivosti modela DBX707 AMR24 Edition in poudaril njihovo zavezanost motošportu kot osrednjemu elementu strategije. Model  DBX707 AMR24 Edition je že mogoče naročiti, prav vsak primerek pa bo brez dvoma izstopal iz povprečja super SUV-jev.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button