AvtomobilizemNovice

Aston Martin DBX z 808 konjiči

Nemški predelovalec DMC je oskrunil največjega Aston Martina.

Avtomobili športno-elegantne britanske znamke se v veliki meri izognejo raznim predelavam, saj se le tako ohrani njihova klasična pristnost, a enakega mnenja niso pri nemškem tuning podjetju DMC. Lotili so se trenutno največjega SUV-ja v ponudbi in mu nadeli nekaj vprašljivih komponent.

Govorimo seveda o karbonskih »zračnih tunelih« na srednjem odbijaču, vsaj tako ju imenujejo pri proizvajalcu, ki močno posegata v samo vizualno podobo DBX-a. Za zmanjšanj kontrast ju je sicer mogoče odeti v karoserijsko barvo. Med opaznejšimi novostmi so seveda tudi velik zadnji difuzor in komplet dveh zadnjih krilc. Manj opazne so še dodatne obrobe na dnu spodnjega odbijača, na pragovih in par preoblikovanih izpušnih cevi.

Pretkanim prstom predelovalcev ni ubežal 4-litrski twin-turbo V8, ki s pomočjo nove nadzorne enote motorja zadiha z 808 konjskimi močmi in kar 1.000 Nm navora. Kot rezultat stotico doseže v 3,8 sekundah (4,5 sekund serijsko) in najvišjo hitrosti 328 km/h. Za doseg teh številk sta med drugim zaslužna tudi podjetje PP-Performance, ki je pomagal pri razvoju ECU-ja in iPE-Technologie z odličnim poznavanjem izpušnih sistemov.

Predelava Astona DBX se lahko zaključi na zgornjih dveh področjih, lahko pa mojstri iz Düsseldorfa po želji izdelajo tudi unikatno notranjost odeto v kakovostno italijansko usnje, dodajo prave lesene okrasne elemente ali obilico komponent iz ogljikovih vlaken.

Žiga Kolman
foto: DMC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button