AvtomobilizemNovice

Aston Martin DBX v modelno leto 2025 z nekaj novitetami

Nadgrajen ambient in roko v slovo osnovni različici.

DBX je v Aston Martinovo floto zapeljal v 2020 in popestril prodajno paleto butičnih britancev, v modleno leto 2025 pa se bo odpeljal z nekaj novitetami in brez svoje osnovne različice, torej bo na voljo le še kot DBX707. Pričnimo pri novostih, ki se odražajo predvsem v nedrjih prestižnega športnega terenca. Osvežena kabina navdih črpa po modelih DB12 in Vantage, pri čemer na naše veselje ohranja kup tipk in stikal. Izza prenovljenega volanskega obroča se po novem nahaja 12,3-palčni instrumentacijski zaslon, medtem ko bo osrednji 10,25-palčni multimedijski zaslon lično vpet armaturno ploščo. Predvajal bo vsebino na novi generaciji programskega vmesnika, ki vključuje hitre povezljivostne rešitve z najsodobnejšimi mobilnimi napravami.

Pod motornim pokeovom ostaja Mercedes-AMG štirilitrski twin-turbo V8 agregat, vendar brez osnovne izvedbe (550 KM, 700 Nm), torej le z zmogljivostjo 707 KM in 900 Nm navora. Po besedah inženirjev so se le-ti nekoliko poigrali s kalibracijo blažilcev in zračnega vzmetenja, zato si lahko obetate še boljšo vodljivost pobalinskega križanca.

Voz bo na voljo v treh stopnjah opremljenosti – Inspire sport, Inspire Comfort in »Q po meri«. Serijsko bo vgrajen audio sistem s 14 zvočniki in 800 W moči, v kolikor boste primaknili za Bowers & Wilkins sistem, pa si lahko nadejate mobilno koncertno dvorano s 23 zvočniki in 1.600 W moči.

Smo kaj pozabili? Seveda, nekaj malega kozmetike pri zunanjem videzu DBX707. Britanci so mu dodali potopne vratne kljuke, ki pri odklenjenem vozilu same kukajo na plano, ter nova stranska ogledala. Razširjena je tudi barvna paleta za peterico odtenkov – 3x zelena (Sprint, Malachite in Aura), Helios rumena in Epsilon črna. Cena? Preko 200 tisočakov …

Blaž Likovič
foto: AM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button