AvtomobilizemNovice

Aston Martin DBS 770 Ultimate: slovo V12 grand tourerja

Zadnji hura V12 motorja pred vstopom v električno dobo.

Pri Aston Martinu se pripravljajo na prihod poslednjega paradnega konja DBS 770 Ultimate, s katerim bodo zaključili linijo grand tourerjev z mogočnimi bencinski motorji, preden se podajo v novo električno dobo. Omejenima izdajama modelov V12 Vantage in DBX 707 se bo pridružila zadnja različica DBS z dvanajstvaljnim motorjem.

Da bo novi DBS 770 Ultimate poleg hiperšportnika Valkyrie najmočnejši cestni Aston Martin, bo zagotavljal 5,2-litrski V12 motor podprt z dvema turbinama, ki bo zmogel 770 KM in verjetno enakih 900 Nm navora kot standardni model, saj je ta številka že na meji zmogljivosti osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Pospešek do stotice se bo zagotovo odvil v manj kot 3,4 sekundah, najvišja hitrost bo presegla 340 km/h, kolikor zmore trenutni zastavonoša DBS Superleggera.

Razpuščeno konjenico pod dolgim pokrovom motorja bo lažje krotiti zavoljo ostro nastavljenega podvozja z novimi vzmetmi in blažilniki, zajetnejših karbon-keramičnih zavor ter povečanega vpliva aerodinamike. V notranjosti pričakujemo enako standardno zasnovo, vendar razširjeno uporabo lahkotnih materialov, kot so ogljikova vlakna in oblazinjenje v alkantari. Divjega Aston Martina DBS 770 Ultimate se bo razveselilo le 499 kupcev, v zameno za zasoljeno ceno preko 350 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button