AvtomobilizemNovice

Ares Panther Evo obuja legendarno DeTomaso Pantero

Spredaj se skrivata nostalgična "pop-up" žarometa.

Italijansko podjetje Ares Design uresničuje sanje avtomobilskih navdušencev, ki se nostalgično spominjajo na poklopne (pop-up) žaromete in želijo nekaj pridiha modernizma. Pred časom so že napovedali prihod modela Panther ProgettoUno, sedaj nadaljujejo z drugim podobnim modelom Panther Evo, ki prav tako spominja na legendarnega DeTomaso Pantera.

Tako kot prejšnji koncept tudi novi Panther Evo sloni na okovju Lamborghinija Huracan, vendar karoserijo zamenjuje z več italijanske elegance in seveda skritimi poklopnimi žarometi. Za pogon še vedno skrbi zmogljiv 5,2-litrski atmosferski V10, ki zavoljo nove nadzorne enote premore 650 KM in se zvrti vse do 8.250 vrtljajev na minuto. Pospešek do stotice se odvije v približno 3,1 sekunde, najvišja hitrost znaša 325 km/h.

Retro navdahnjena karoserija je v celoti ročno izdelana iz lahkotnih ogljikovih vlaken, spremembe v primerjavi s ProgettoUno pa prinašajo predvsem preoblikovan zadek z novo osvetlitvijo in sredinsko nameščenim izpušnim sistemom. Nova so še lahkotna platišča premera 20-palcev spredaj in 21-palcev zadaj. Notranjost ohranja osnovno Lamborghinijevo postavitev, z dodatkom unikatnih podrobnosti značilni za Aresove izdelke, osrednja točka pa je menjalnik, ki spominja na ročnega, vendar se v ozadju še vedno skriva sedemstopenjski dvosklopčni samodejni.

Žiga Kolman
foto: Ares Design

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button