AvtomobilizemNovice

Ares Design Tesla Model S kabrio

Italijanska oblikovalska hiša je električno limuzino predelala v luksuznega brezstrešnika.

Če Tesla ne namerava izdelati kabrioleta, potem ga bomo sami. Takšno je bilo verjetno mišljenje mojstrov pri Ares Design, ko si je stranka zaželela Model S z odprto streho. Doseg takšnega videza je bil precej preprost, odrezali so streho, odstranili zadnja vrata in B stebrička, za namestitev večjih sprednjih vrat ter namestili zložljivo tekstilno streho. Zaradi njenega shranjevalnega prostora so morali nekoliko povečati prtljažnik. Poleg karbonskih lepotnih dodatkov so to vse vidne zunanje spremembe.

Precej težja naloga je bila ohranitev strukturne togosti standardne Tesle, saj so morali učvrstiti stranska nosila, zadnjo sedalno površino in območje okoli armaturne plošče. Kot se za takšno predelovalsko hišo spodobi, so vse skupaj zapakirali v skoraj tovarniški izgled. Ares se pogonskega sklopa Modela S ni dotikal, le ta v osnovni obliki proizvede 320 KM in do stotice pospeši v 5,5 sekundah. So pa svoj pečat pustili v notranjosti, posebej so izdelali zadnja sedeža in vse skupaj oblekli v ledeno-belo usnje z oranžnimi podrobnostmi.

Model S kabriolet je le ena izmed mnogih unikatnih kreacij Ares Desgna, nedavno smo poročali o zanimivi izvedbi originalnega Land Rover Defenderja, lansko leto pa so nam postregli s Pantherjem ProgettoUno, sodobno reinkarnacijo DeTomaso Pantere. Sicer italijansko podjetje ni prvi ustvarjalec posebne oblike Tesline limuzine, leta 2018 je britansko podjetje Qwest izdelalo karavansko različico, leto kasneje se je podobnega projekta lotil nizozemski Niels van Roij.

Žiga Kolman
foto: Ares Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button