AvtomobilizemNovice

Ares Design svoj pečat pustil še na enem starem Defenderju

Italijanski izdelovalci vozil po naročilu predstavljajo svojo drugo reinkarnacijo starega Defenderja z velikim osemvaljnikom.

Italijansko podjetje Ares Design, ustanovljeno s strani Danyja Baharja, nekdanjega vodje Lotusa, obožuje stare Land Rover Defenderje. Letošnje leto so namreč otvorili s serijo predelanih in posodobljenih Defenderjev model »1.2«, ki so nadaljevanje prve Ultra V8 serije iz leta 2018. Prvotnih 215 tisoč evrov vrednih modelov so izdelali 53, novih pa kot kaže ne bo več kot 15. Cene v javnost še niso pricurljale, vsekakor bodo podobne ali celo višje.

Specifikacija 1.2 je nekoliko olajšana izvedba prve generacije, manjka vitel, snorkel za vožnjo po globoki vodi in veliko ostalih terensko usmerjenih dodatkov. Vseeno se pohvali z zajetnimi terenskimi pnevmatikami, elektronsko nastavljivimi blažilniki in 35 mm povišano oddaljenostjo od tal. Enak ostaja tudi 4,7-litrski atmosferski V8 motor, povezan s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, ki ponuja solidnih 282 KM in 440 Nm navora.

Zunanjost so polepšali s sodobno LED osvetlitvijo, širšimi kolesnimi loki za sprejem velikih pnevmatik in pokrovom motorja ter masko izdelano iz karbonskih vlaken. Kompozite najdemo tudi v notranjosti, najbolj očitno na volanu in na zadnji strani sprednjih sedežev. Kabina je oblečena v rdeče usnje, več svetlosti ponujajo panoramska streha in večja stranska okna tretje vrste. Pozabili niso na moderen informacijski sistem, ogrevani zunanji ogledali in sodobnejše gumbe na sredinski konzoli ter armaturni plošči.

Žiga Kolman
foto: Ares Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button