AvtomobilizemNovice

Apple načrtuje ambiciozno nadgradnjo informacijskih sistemov

Vmesnik Apple CarPlay, vgrajen v številne sodobne avtomobile, dobiva obsežno prenovo.

Ameriški tehnološki gigant Apple se pripravlja na poglavitno prenovo sistema CarPlay, pripravljeno za leto 2023, nekoliko prej pa nam predstavljajo nekatere ključne novitete.

Apple CarPlay pokriva zabavne vsebine vse od cenovno dostopnih avtomobilov, kot je Ford Fiesta, do prestižnih ladij znamke Rolls-Royce, pravzaprav ga najdemo v skoraj vsakem modernem vozilu. Redno posodabljanje programske opreme je ključnega pomena za boljše delovanje in nenazadnje kljubovanje največjem konkurentu, Googlovem sistemu Android Auto.

Po Applovih besedah bo nova generacija sistema CarPlay prinesla popolnoma integrirano in poglobljeno izkušnjo iPhona v vašem vozilu, kar dokazujejo z dražilnimi fotografijami novih grafik sistema, ki se močno spogledujejo s tistimi na sami mobilni napravi. Razširjen sistem bo med drugim vključeval tradicionalne merilnike, kot so prikaz hitrosti, vrtljajev, temperatur in stanje goriva. Osrednji zaslon z zabavnejšo nalogo bo opremljen z aplikacijski menijem v formatu iPhona.

Kot prvič bodo sistem povezali z upravljanjem klimatske naprave in radia, kar posledično pomeni popoln umik od klasičnih fizičnih tipk. Z lanskoletno posodobitvijo so dodali možnost nadzorovanja klimatske narave in prilagajanje sedežev na daljavo, kar bodo z novim svežnjem izboljšav še razširili. Ohranjena bo personalizacija postavitve ikon, s poudarkom na boljšo razporeditev, enostavno dosegljivo vsem potnikom v vozilu. Predstavitvena fotografija prikazuje široko zbirko informacijskih zaslonov, na realno strnitev sistema na manjše enote bomo morali še počakati.

Žiga Kolman
foto: Apple

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button