AvtomobilizemNovice

Apocalypse Juggernaut 6×6: Gromozanska cestno legalna pošast

Juggernaut 6x6 je idelano prevozno sredstvo za apokaliptične čase.

Ogromni šestkolesni poltovornjaki in terenci so zadnje čase v združenih državah vroča roba, ustvarjajo jih pri več predelovalcih, kot so Hennessey, Rezvani ter Apocalypse Manufacturing, ki je razkril svojo najnovejšo pošast. Najprej so predstavili 6×6 različico Forda Bronco, tokrat so se lotili Dodge Ram poltovornjaka.

Juggernaut, kot so ga poimenovali pri Apocalypse, je njihovo najbolj agresivno vozilo do sedaj, gre za edinstveno kreacijo, ki združuje vse najboljše lastnosti prejšnjih izdelkov. Floridski predelovalec je v času delovanja uspel na cesto spraviti že 180 6×6 vozil, z Juggernautom pa predstavljajo najmočnejšo in najbolj udobno obliko velikanskega poltovornjaka. Pod okriljem divje zunanje podobe tiči modificiran 6,2-litrski Hellcat V8 motor s podporo kompresorja, zmožen ustvariti 850 KM, kar se preko samodejnega menjalnika prenaša na vseh šest koles.

Še nekaj številk za lažjo predstavo Juggernautove prezence. V višino meri 2,24 metra, v širino meri kar 2,49 m, dolžina je odmerjena pri 6,91 m, sedi na 40-palčnih terenskih pnevmatikah, ovitih okoli 22-palčnih platišč, ki v primerjavi z gumami delujejo smešno mala. Agresivni poglobljeni blatniki so bili ključni za vgradnjo vzmetenja z dolgim hodom, ki je za preizkus vzdržljivosti prestalo preko 50 skokov z višino treh metrov.

Voznik lahko izbira med petimi različnimi voznimi profili – Sport, Drag Race, Baja, Rock in Mud, – lahko se odloči tudi za nastavitev po lastnih željah. Na krovu bomo našli še diferenciale z delno zaporo, jeklene ojačitve podvozja in visoko zmogljiv sistem hlajenja. Juggernaut je zmožen vleči breme z maso devetih ton, prostorna notranjost pa brez težav sprejme potnike preko višine dveh metrov. Cena za vse našteto? Trenutno imajo na zalogi dva primerka, ocenjena na 298 tisoč evrov.

Žiga Kolman
foto: Apocalypse6x6

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button