AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Apocalypse Hellfire 6×6 je ultimativni voz za apokaliptično področje

Američani so v luči napetih razmer znova spomnili na svoj neustavljiv 6-kolesnik.

Že res, da se je zgodba floridskega podjetja Apocalypse in milo rečeno »vojne 6×6 nadgradnje« Jeepovega modela Gladiator odvijala minulo leto, vendar so trenutne globalne razmere opomnile potencialne kupce na možnost dobave sila priročnih in zmogljivih vozil. Recimo, takšnih, ki vas lahko relativno varno prevažajo pro trenutnih vojnih območjih na evropskih tleh.

Pri Apocalypsu so namreč predstavil različico Hellfire 6×6, nekaj več kot šest metrov dolgo terensko vozilo, pri katerem zaradi višine ne bi smeli imeti omejen pregled nad terenom, ki bi nastal ob koncu sveta – apokalipsi torej. In kaj tovrstni voz nudi? Teraflexovo aktivno podvozje za prebijanje med ruševinami, poltretji meter dolg tovorni prostor z vodnim rezervoarjem ali 150-litrskim prostorom za gorivo. Tudi vleka ni ovira, saj sprednji vitel zmore vlečno silo 4,3 tone, medtem ko je zadnji še malo močnejši s 5,3 tonami.

Celotno vozilo ni ravno lahko, saj suha masa znosi 2.720 kilogramov, zato pa imate možnost nabora treh pogonskih agregatov – trilitrski turbodizel ali 6,4-litrski HEMI V8 z oziroma brez prisilnega polnjenja. Vsi trije so spojeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in omogočajo preklop na zgolj štirikolesni pogon. Za primer, ko naletite na ohranjeno cestišče ali enostavno prevozen teren.

V uredništvu srčno upamo, da bodo vsi Apocalypse modeli, vključno z novim Hellfire, ostali v svojih garažah, če pa se že bodo podali v divjino, pa naj bo to zgolj zaradi zabave.

Blaž Likovič
foto: Apocalypsu

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button