AvtomobilizemNovice

Ami Buggy

Koncept za izražanje svobodnega duha.

Konceptno vozilo Citroën My Ami Buggy je ponazoritev predmeta za preživljanje prostega časa na nekoliko drugačen način. Gre za pustolovca z barvitimi in izklesanimi slogovnimi potezami.

My Ami Buggy je zasnovan kot pripomoček za rekreacijo ob koncu tedna, med počitnicami ob morju ali na podeželju, ki uporabnike prepriča s svojo priročnostjo. To je model z električnim pogonom, ki se premika povsem neslišno in brez emisij ter nudi užitke, ki so zaradi odsotnosti vrat še bolj intenzivni.

Na prednjem delu strehe je nameščeno svetlobno vodilo LED light bar za še bolj pustolovski videz in dobro vidljivost ponoči ali v megli. Prenosni zvočnik omogoča, da se lahko izlet po plaži nadaljuje v precej goričantičnem (beri izjemno romantičnem) vzdušju. Vozilo ima namesto vrat prozorno nepremočljivo platno, ki ga je možno v primeru slabega vremena povleči nazaj po zgledu modela Méhari. Na robovih platna so nameščene zadrge, tako da lahko potniški prostor zapremo, na zgornjem delu pa ima odprtino, ki spominja na zastekljena vrata klasičnih vozil. Te praktične zaščite lahko odstranimo, zvijemo in v posebnih torbah pospravimo za sedeže.

Koncept My Ami Buggy je pridobil nove sedežne blazine Advanced Comfort iz debele penaste gume. Pri vozilu Ami meri v širino 35 mm, pri tem konceptu pa kar 70. Sedeži imajo poleg tega še spominsko peno, zaradi česar so lahki in tudi mehki. Z lahkoto se jih odstrani s školjke ter so medsebojno zamenljivi in pralni. Narejeni so iz dveh školjk, ki sta nameščeni ena na drugi po navdihu oblikovanja boj, s čimer ustvarita povezavo s svetom dodatkov za plažo.

Boštjan Praprotnik
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button