AvtomobilizemNovice

Bussink Speedlegend: AMG GT-R preobražen v Speedsterja

"Če Mercedes speedsterja ne bo izdelal, ga bomo sami."

Mercedes namerava izdelati le 750 primerkov brezstrešnega AMG GT-R Roadster, kar pa ni ustavilo velikega zbiratelja srebrnih puščic in dobrega prijatelja znamke, Rolanda A. Bussink, pri nakupu petih avtomobilov. Vse namerava preobraziti v briljantno omejeno serijo speedsterjev, imenovanih Bussink GT-R Speedlegend.

Celotna serija unikatnih kreacij je kakopak že razprodana, torej kdor si je želel speedsterja s Formula 1 navdahnjenim »halo« ščitom, je zamudil svojo priložnosti. Varnostni lok, ki nadomešča streho in vetrobransko steklo so poimenovali Speedbow. Za sveže prezračeno kabino so namestili značilni izboklini »speed domes« z dodatno zaščito v primeru prevračanja. Seveda ne manjkajo številni karbonski aerodinamični dodatki, obenem so imeli kupci možnost izbire agresivnejšega sprednjega konca, prenesenega iz AMG GT-R Pro.

Poleg obsežne zunanje predelave in oblikovnih dodatkov, so lahko bodoči lastniki obkljukali nadgradnjo pogonskega sklopa. Pod dolgim motornim pokrovom serijsko rohni 4-litrski twin-turbo V8 s 585 KM, kar lahko povečajo na primernejših 850 konjev. Celotna predelava je delo nemškega dirkaškega in inženirskega podjetja HWA AG, kar pomeni, da je Speedlegend tudi za 100 kilogramov lažji od standardnega Roadsterja.

Žiga Kolman
foto: Bussink

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button