AvtomobilizemNovice

AMG GT 63 za motošportne navdušence

Ljubitelji izdelkov oddelka AMG in sveta Formule 1, bodo kmalu lahko izbrali posebno zbirateljsko izdajo Mercedesovega superšportnika.

Mercedes-AMG je pred dirko Formule 1 za Veliko nagrado Singapurja predstavil ekskluzivni model GT 63 PRO 4MATIC+ Motorsport Collectors Edition. Unikatna omejena izdaja po navdihu ekipe Mercedes-AMG Petrona F1 Team, se ponaša z oblikovanjem, ki natančno odraža bolid Formule 1.

Njegova osnovna barva, obsidiansko črna kovinska, ima ročno naslikan vzorec zvezd in barvne poudarke v turkizni barvi spozorja Petronas na različnih delih, vključno s sprednjim krilcem, stranskimi pragovi in zadnjim difuzorjem. Na 21-palčnih kovanih platiščih AMG so tudi obrobe v enakem kontrastnem odtenku, ki se je znašel tudi na čeljustih karbon-keramičnega zavornega sistema.

Omejena serija, ustvarjena za ljubitelje motošporta, se pohvali s številnimi posebnimi elementi, kot so oprijemljive pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup, aerodinamični paket, dodatki iz ogljikovih vlakem in fiksno zadnje krilo. Paket AMG Night Package II s črnimi kromiranimi elementi dodaja osupljiv vizualni kontrast, medtem konostale podrobnosti, kot je pokrovček za gorivo z napisom AMG, še dodatno poudarjajo edinstven status.

Unikaten pristop se odraža tudi v notranjosti, kjer črno nappa usnjeno oblazinjenje krasijo šivi v barvi Petronasa, sedeža AMG Performance sta prevlečrna v tkanino iz mikrovlaken, na naslonih za glavo pa so vgravirani grbi Affalterbacha. Tematika trurkizne barve se nadaljuje na volanu, vratnih oblogah, digitalni instrumentni plošči in osvetljenih obrobah pragov. Razkošna notranjost je opremljena tudi z elementi iz ogljikovih vlaken in zvočnim sistemom Burmester 3D Surround Sound System s 15 zvočniki in močjo 1.170 W.

Tehnološko plat je bogato zastopana s 360-stopinjsko kamero, AMG Track Pace sistemom za podatke z dirkališč in sistemom za dvig sprednje osi za lažje premagovanje ovir, za več udobja pa bosta poskrbela nastavljiva ambientalna osvetlitev ter paket Energizing za sprostitev na dolgih potovanjih. Vsak model je del omejene izdaje zgolj 200 primerkov, prav vsak izmed njih bo označen z obeležilnim napisom 1 od 200.

Pod dolgim motornim pokrovom posebne serije AMG GT 63 PRO 4MATIC+, tiči prepoznaven 4-litrski V8 podprt s parom turbopopnionikov, ki ustvari 450 kW (612 KM) in 850 Nm navora. Oznaka PRO, tako kot pri serijskem modelu, o katerem smo nekaj več zapisali TUKAJ, ponuja izboljšano vozno dinamiko z aerodinamično uglašenostjo in izboljšanim hlajenjem v slogu izdelkov iz sveta motošporta.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button