AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ameriški pravniki v boj proti plačljivim funkcijam v vozilih

Onkraj Atlantika se je pričela zanimiva sodna bitka.

Ogrevan volan? Nič težjega, le X evrov na mesec (ali leto) in že deluje. Ogrevani sedeži prav tako in še kopica preostalih udobnostnih funkcij, ki smo jih navadno doplačali pri nakupu vozila. To bi se utegnilo spremeniti, saj je kar nekaj avtomobilskih znamk pričelo z »najemom« določenih zgoraj navedenih funkcij, ali celo asistenčnih sistemov. BMW recimo precej dobro reklamira vse možnosti najema, medtem ko recimo Tesla in General Motors na podoben način oddajata asistenčne sisteme za delno avtonomno vožnjo.

Tovrstnemu načinu so se po robu postavili ne tako brezzobi pravniki iz ameriškega New Jerseyja, ki trdijo, da vsa v vozilu nameščena tehnika more delovati in pika. Sedaj obe strani iščeta zakone in luknje v njih, da bi dokazali svoj prav. Ena stvar pa je jasna, če avtomobilska podjetja ne dokažejo dodatnih stroškov v povezavi z vklopom najetih funkcij, ki jih sedaj plačate kar preko multimedijskega sistema vozila, potem se jim po napovedih poznavalcev slabo piše.

Kakorkoli, mi bomo proces in argumente obeh strani vsekakor spremljali in vas o tem sproti obveščali. Pripravite kokice in pijačo, šov se začenja …

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button