AvtomobilizemNovice

Američani se vračajo, tokrat le z elektriko!

VIDEO: General Motors v ogenj pošilja prestižnega Cadillaca.

Morda pa se ameriškemu avtomobilizmu pišejo svetlejši času. Pri General Motorsu, ki domuje v jenkijevski avtomobilski prestolnici Detroit in je bil kar 77 let največji avtomobilski proizvajalec (do leta 2008, ko je primat prevzela Toyota), so napovedali vrnitev na Staro celino. Zahtevne evropske voznike bodo skušali premamiti z električnimi modeli, ki so postali vodilo reorganizirane korporacije po neslavnem bankrotu v letu 2009.

Ker želi GM do leta 2035 postati izključno električna znamka, so precej dolarjev vložili v razvoj in nakup tehnologije, ki je očitno zrela tudi za vrnitev na evropski trg. Pionir električne vrnitve naj bi bil letos predstavljeni športni terenec Lyriq, ki se lahko kosa z Audijevim e-tronom.

 

GM že ima vzpostavljeno evropsko podružnico GM Europe, vendar zaenkrat še brez posredniških salonov in prodajalcev, zato bi lahko to po vzoru Tesle, Polestarja in podobnih to vršili kar sami neposredno. GM trenutno združuje avtomobilske znamke BrightDrop, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC in še dve izključno kitajski znamki.

 

Blaž Likovič
foto: Cadillac

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button