AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Amazonova Alexa tudi v Jaguar Land Rover modelih!

Virtualna pomočnica kmalu tudi v prestižnih britanskih vozilih.

Amazon je že pred časom predstavil svoj produkt Echo, nekakšen virtualni asistent, ki odgovarja na vaša vprašanja, predvaja skladbo in podobno. Precej popularen izdelek, ki je na trgu doživel že nekaj preobrazb, se odziva na ime Alexa. Povprašate jo lahko praktično vse, kar je na spletu možno najti, hkrati pa vam prebere aktualne novice, predvaja skladbo in podobno.

Tokrat so šli Američani še korak dlje in s koncernom Jaguar Land Rover sklenili posel, v katerem bodo modeli omenjenih znamk in hkrati opremljeni z najsodobnejšim Pivi Pro infozabavnim vmesnikom, serijsko obogateni tudi z Alexo. Preko glasovnega upravljanja bo Amazonova Alexa tako upravljala navigacijo, predvajala skladbo, usklajevala koledar, predvajala vesti, preverila napoved vremena in tudi upravljala s pametnimi napravami doma. Vse to brez uporabe vašega mobilnika.

Na voljo bo tudi nekaj izključno avtomobilističnih funkcij, saj bo Alexa preverila ali imate vsa vrata ustrezno zaprta in zaklenjena, kolikšen je še domet vašega vozila in podobno. Razveseljiva je tudi vest, da se bo lahko kar 200.000 obstoječih lastnikov vozil s Pivo Pro multimedijskim sistemom odločilo za naknadno vgradnjo Amazonove virtualne pomočnice, ki se lahko kot aplikacija naloži brez obiska servisa.

Blaž Likovič
foto: Jaguar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button