AvtomobilizemNovice

Alpine ima novega generalnega direktorja, Cyril Abiteboul se poslavlja od Renaulta

Cestna in motošportna veja Alpine pod novim vodstvom Laurenta Rossi, medtem ko nekdanji vodja ekipe F1 zapušča podjetje.

V skupini Renault je prišlo do večjega prestrukturiranja vodilnih položajev, nov generalni direktor Alpine je postal Laurent Rossi. 45-letnik se je na nov položaj pomaknil iz mesta skupinskega direktorja za strategijo in poslovni razvoj. Poročal bo neposredno Luci de Meu, generalnemu direktorju Renaulta. Rossi je svojo karierno pot pri Renaultu kot inženir pričel leta 2000, nato je devet let oddelal v severni Ameriki v družbi Boston Consulting Group in nato v Googlu, k Renaultu se je vrnil leta 2018.

Ta napoved tudi uradno potrjuje odhod Cyrila Abiteboul s položaja vodje Renaultove ekipe v Formuli 1 in popolno odslovitev iz francoskega podjetja. Abiteboulova vloga je bila ključnega pomena pri vrnitvi v Formulo 1 kot tovarniška ekipa. Po vstopu na sceno leta 2016 so postopoma napredovali iz novincev v eno močnejši moštev osrednjega dela tekmovalcev, kar je bistveno pri preobrazbi v ekipo Alpine F1, začenši z letošnjo sezono.

Abiteboulov položaj v Alpine F1 bo najverjetneje prevzel Marcin Budkowski, trenutni tehnični direktor moštva. Nov položaj znotraj ekipe bo prejel še Davide Brivio, nekdanji vodja ekipe Suzukija v Moto GP. Brivio je igral pomembno vlogo v Yamahini Moto GP ekipi, saj je takrat Valentino Rossi z njimi osvojil kar štiri naslove prvaka, svoj odhod iz Suzukija pa je napovedal konec lanskega leta, ko je prvič po letu 2000 njihov voznik motocikla osvojil prvenstvo.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button