AvtomobilizemNovice

Alpine A4810

Osemindvajset študentov magistrskega programa oblikovanja transportnih sredstev na italijanski šoli Istituto Europeo di Design je s študijo A4810 predstavilo svoje videnje športnega avtomobila s pogonom na vodik, zasnovano v skladu s specifikacijo, ki jo je pripravila oblikovalska ekipa znamke Alpine. Ta avtomobil prevzema tehnologijo prihodnje generacije, ob tem pa ostaja zvest značaju leta 1955 ustanovljene francoske znamke.

Alpine je študentom predlagala, da si zamislijo »super berlinette« za leto 2035. Ta dvosedežni super športni avtomobil je bil zasnovan s športnimi in tudi okoljskimi odlikami. Potem, ko so minulo jesen prejeli izhodiščno specifikacijo, so se študentje vsak zase lotili interpretacije znamke. Alpine je nato izbrala dve zamisli oziroma kombinacijo obeh. Izhajajoč iz obeh izbranih predlogov so mladi oblikovalci nato ustvarili »A4810 Project by IED«: študijo lahkega, močnega in živahnega športnega avtomobila, ki ponuja pristno uživanje v vožnji.

Poleg tega so izbrali ime, ki odraža izročilo znamke. Številka 4810 predstavlja višino Mont Blanca v metrih, emblematične in najvišje gore v Alpah, ki leži na meji med Italijo in Francijo. Avtomobilska znamka je poimenovana prav po tem gorovju, kot poklon užitkom vožnje po gorskih cestah.

Rudi Leskovec
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button