AvtomobilizemNovice

Alpine A110 South Beach v čast prvi Veliki nagradi Miamija

Francoski proizvajalec športnih avtomobilov, bo prvi nastop na Veliki nagradi Miamija počastil z unikatno izdajo A110.

Karavana Formule 1 se prihajajoči vikend prvič v zgodovini seli na ulice Miamija, zato se je francoska znamka Alpine odločila, da tak pomemben dogodek obeležijo s posebno obarvano serijo svojega športnega avtomobila.

Modni paket South Beach bo na voljo ekskluzivno v kombinaciji z vstopno različico modela A110, z unikatnimi barvami se navezuje na znamenite stavbe v stilu umetniškega gibanja art déco, neonske luči Miami Ocean Drive in prečudovite sončne zahode. Novi karoserijski barvi sta Bleu Azur in Rose Bruyère, v celostno podobo ju povezuje svež set 18-palčnih belih platišč.

Unikatna tematika South Beach se nadaljuje v notranjosti, s predpražniki obrobljenimi v ujemajočem odtenku zunanje barve, okrasnimi elementi v enakem slogu in modro-rožnatimi zastavicami, kar med drugim vpelje tudi nekaj karibskega pridiha.

Žal paket South Beach prinaša le kozmetične popravke, namreč v osrčju A110 ostaja popolnoma enak 1,8-litrski turbinsko podprt štirivaljni bencinar, ki ustvari 252 konjskih moči in 320 Nm navora. Zaradi razmeroma nizke mase 1.086 kilogramov, se kompaktni športnik do stotice požene v prijetnih 4,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 250 km/h. Koliko bo potrebno odšteti za barvito podobo še ni znano, je pa podoben stilski paket Atelier ocenjen na dobrih pet tisoč evrov, za osnovnega A110 pa je potrebno odšteti 61 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button