AvtomobilizemNovice

Alpina D4 S Gran Coupe: Poslednji zmogljivi dizel

Udobje, zmogljiv dizelski motor in eleganca. Nova Alpina je idealen avtomobil za vsakodnevno vožnjo.

Alpina predstavlja najnovejši model D4 S Gran Coupe, ki v določenih pogledih zaznamuje poslednji hura dizelskih motorjev, saj njihova popularnost vztrajno pada, obenem bo njihova nadaljnja ponudba sledila narekovanju lastnikov pri BMW-ju, saj iz ponudbe počasi umikajo sajavce.

Gre torej za enega izmed zadnjih Alpininih avtomobilov trenutne generacije. Na srečo združuje dve odlični plati. Serija 4 Gran Coupe je praktično eden boljših produktov bavarske znamke, hkrati se je Alpina že izkazala z odličnimi rezultati šestvaljnega motorja pod pokrovom sorodnega D3 S Touring.

Odličen štirivratni BMW se je srečal s prefinjeno uglašenim, vendar zmogljivim šestvaljni dizelskim motorjem in nastal je skoraj popoln avtomobil za vsakodnevno požiranje avtocestnih kilometrov, brez pretirane luknje v denarnici zaradi previsoke porabe. Kot že rečeno je pod dolgim nosom nameščena 3-litrska dizelska enota iz BMW-ja M340d, ki s pomočjo novega hladilnega sistema in ostalih izboljšav, ustvari 261 kW (355 KM) in 730 Nm navora.

V kombinaciji s stalnim štirikolesnim pogonom xDrive in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, se lahko Alpina D4 S do stotice požene v 4,8 sekundah ter doseže najvišjo hitrost 270 km/h. Zelo spoštljive številke vsakodnevnega avtomobila. Ker gre za Alpino, so ga opremili še s posebno nastavljenim vzmetenjem, dodatnimi ojačitvami za preprečevanje neželenega nagibanja in drugače nastavljeno odzivnostjo krmiljenja, kar ponuja boljši kompromis med športno vožnjo in udobnim križarjenjem.

Drugod bomo našli še tradicionalno Alpinino opremo, od privlačnih večkrakih platišč obutih v Pirelli pnevmatike, velikih zavor, do aerodinamičnih dodatkov, klasične zelene ali modre karoserijske barve ter presežkov kakovostnega usnja v notranjosti. V Nemčiji se bodo cene za novo Alpine D4 S Gran Coupe pričele pri 79.900 evrih.

Žiga Kolman
foto: Alpina Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button