AvtomobilizemNovice

Alfina srečna številka 33

Alfa Romeo 33 Stradale obeležuje številne dosežke znamke.

Lansko leto je Alfa Romeo zabeležila pomemben mejnik s praznovanjem legendarnega modela 33 Stradale, ki uteleša bistvo ikonične športne dediščine. Alfa Romeo se zaveda simboličnega pomena številke 33, zato je uvedla uvodni “Dan 33 Stradale”, ki se bo jubilejno odvijal od 3. marca 2024 dalje in bo združil navdušence ter več kot 250 klubov po vsem svetu.

Izbrani datum, 3. 3., je poklon imenu novega po meri izdelanega avtomobila 33 Stradale. Ob tej priložnosti je Alfa Romeo Centro Stile predstavil uradne slike modela v ekskluzivni barvi Blu Reale, ki spominja na model 33 iz leta 1967, poleg klasične barve Rosso Alfa in prefinjene barve Rosso Villa d’Este. Model 33 Stradale pooseblja vrhunec znanja in ustvarjalnosti italijanske znamke. Dvosedežni kupe, omejen na le 33 primerkov, brezhibno združuje bogato dediščino znamke s futurističnimi oblikovalskimi elementi in je izdelan z obrtniško natančnostjo ter neomajno pozornostjo do podrobnosti.

Poleg tega ima številka 33 pomen, ki presega zgolj številčno vrednost. Poslovni uspeh znamke Alfa Romeo v letu 2023, ki ga je zaznamovala 33-odstotna globalna rast v primerjavi s prejšnjim letom, še dodatno poudarja simbolično povezavo z modelom 33 Stradale. Poleg tega zgodovinski mejniki, kot je zmaga avtomobila Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport na dirki 1000Miglia leta 1929, natanko 33 mesecev pred junijem 2021, povečujejo simbolni odmev števila.

Če se poglobimo v bogato preteklost znamke, se leto 1933 izkaže kot vrhunec športnih zmag za Alfo Romeo, z vidnimi zmagami na prestižnih tekmovanjih, kot sta Targa Florio in 24 ur Le Mansa. Ti zgodovinski dosežki skupaj s trajno zapuščino modela 33 Stradale utrjujejo številko 33 kot magični simbol v skupnosti Alfa Romeo. Število 33 priča o bogati dediščini in trajni zapuščini znamke Alfa Romeo ter združuje navdušence različnih generacij pri praznovanju ikoničnih dosežkov znamke v svetu avtomobilizma.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button