AvtomobilizemNovice

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini: rešitve za mlade družine s stilom

Koncept Tonale Edizione Bambini za lažje shajanje z majhnimi otroki na poti.

Koncept Alfe Romeo Tonale Edizione Bambini je popoln avtomobil za starše z majhnimi otroki, ki ne želijo opustiti stila. Edinstven koncept so inženirji opremili z naborom praktičnih rešitev za lažje potovanje in za popestritev njihovega doživetja na poti.

Inovativen koncept je rezultat Alfine raziskave, ki kaže, da se 59 odstotkov staršev strinja, da je pomembna ohranitev določenega stila v notranjosti avtomobila, hkrati pravijo, da je ohranjanje čistoče pri otrocih skoraj nemogoče. Več kot polovica udeležencev v raziskavi se ob prevozu ostalih oseb, zaradi otroškega nereda počuti nelagodno. Alfa je v ta namen pripravila sveženj rešitev in dodatkov za izboljšanje praktičnosti, hkrati pa takšen Tonale ohranja vse značilnosti italijanske znamke.

Za pomoč staršem na poti so v 500-litrski prtljažni prostor namestili integrirano previjalno enoto, saj je moralo po podatkih raziskave znamke Huggies, kar 86 odstotkov staršev previti svoje malčke v avtomobilu. Ob odprtju prtljažnih vrat lahko iz enote izvlečemo po meri izdelano previjalno polico, prevlečeno v površino za enostavno čiščenje. Zaradi premišljenega pakiranja polica bistveno ne vpliva na prostornino prtljažnika. Oblikovane tako, da se primerno prilegajo obrisu sedežev, po meri izdelane sedežne plošče premorejo shranjevalne površine, nosilec pijače, prostor za prigrizke in držalo za pisala. Skladno s preostalo notranjostjo so sedežni organizatorji narejeni iz sivega usnja z ujemajočimi logotipi znamke Alfa Romeo. Med drugim je raziskava pokazala, da otroci običajno 3,5-krat na poti brcnejo zadnji del sprednjih sedežev, kar so rešili z dodatno okrepljenim materialom za absorpcijo udarcev.

Bojda je za 43 odstotkov staršev glavni vir stresa nezmožnost spremljanja dejanj otrok v drugi vrsti, kar so rešili z namestitvijo spremljevalnega sistema, ki ga je mogoče povezati preko aplikacije na mobilnem telefonu. Ker se otroci med vožnjo velikokrat pritožujejo nad dolgčasom in staršem povzročajo nemir, je Tonale Edizione Bambini opremljen z različnimi zabavnimi funkcijami. Na zadnji strani sprednjih sedežev sta nameščena tablična računalnika, na sredini zadnje klopi pa se lahko namesti shranjevalnik igrač. Ker so prigrizki in slaščice pomemben del otroškega vsakdana, je za sredinsko konzolo nameščen 6-litrski koš za odpadke, za lažje čiščenje na poti bo skrbel kompakten sesalnik z 12-voltnim priklopom, shranjen pod prtljažnim dnom. Tam najdemo tudi organizator za lažje shranjevanje čistilnih sredstev, raznih robcev, zraven spadata še krtačka za čiščenje obutve in čistilo za usnjene površine.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button