AvtomobilizemNovice

Alfa Romeo Giulia in Stelvio s pomlajenim obrazom

Giulia in Stelvio s prenovo ohranjata stik s konkurenco.

Alfa Romeo je prenovila limuzinsko Giulio in Stelvia SUV, ki se pohvalita s pomlajenim videzom ter sodobnejšo tehnologijo, s čimer ohranjata stas najlepših avtomobilov v svojih razredih.

Oba italijanska lepotca se pohvalita s polepšanim sprednjim delom, kar so dosegli s preoblikovanjem spodnjih zračnih odprtin, maske in seveda žarometov, sedaj s tremi značilnimi elementi svetlobnega zapisa ter matrično LED tehnologijo. Podoben slog je vpeljal novi Tonale, poklanjal naj bi se klasičnem modelu SZ Zagato in konceptu Proteo.

Spremenjeni sprednji osvetlitvi se pridružujejo rahlo spremenjena zadnja svetila, sicer z enakim osnovnim oblikovanjem kot prej. Najbolj dobrodošla izboljšava se je odvila v notranjosti, kjer so namestili nov informacijski zaslon na dotik in 12,3-palčne digitalne merilnike s tremi načini prikaza – Evolved, Relax in Heritage.

V nosu obeh modelov ostajajo enaki motorji kot pred prenovo, z izjemo dodatka vstopnega turbodizelskega štirivaljnika s 118 kW (160 KM). Ostalo ponudbo zastopata 2-litrski prisilno polnjen bencinski motor z 206 kW (280 KM) in 2,2-litrski turbodizel s 154 kW (210 KM). Pri obeh za prenos moči skrbi osemstopenjski ZF samodejni menjalnik, v kombinaciji z opcijskim Alfinim Q2 diferencialnim. Dinamična Giulia ima zadnji, Stelvio pa štirikolesni pogon.

Večja novost je stopnja opreme Competizione, ki paket Veloce nadgrajuje s svetlo sivo karoserijsko barvo, rdečimi zavornimi čeljustmi, prilagodljivim podvozjem, ekskluzivnimi 21-palčna platišča, Harman/Kardon ozvočenjem, usnjem na armaturni plošči in kontrastnimi rdečimi šivi. Prodaja prenovljenih Alfinih zastavonoš bo stekla v prvi četrtini prihodnjega leta, ko bodo najbrž znane tudi nekoliko dvignjene cene.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button