AvtomobilizemNovice

Alfa Romeo 33 Stradale za izbrance je tu!

VIDEO: Brezčasno oblikovani športni voz za resnično srčne Alfiste.

Pri Alfi Romeo so v okviru spletne premiere predstavili številčno močno omejen avtomobil, ki piha na dušo vsem ljubiteljem te italijanske znamke. 33 stradale je namreč športno-prestižni dvosed, ki se močno opira na svoj izvirnik iz 1960-ih in 1970-ih. Takrat je namreč tekmovalne spomine v Alfino kredenco lovorik prinašal dirkalnik z oznako Tipo 33 in naši zahodni sosedje so hrepeneli po želji, da bi ga ustrezno počastili. Mi menimo, da zagotovo so ga …

 

Pri oblikovanju podobe so največ napora vložili pri Alfinem oddelku Botega in pripravili sodobno interpretacijo omenjenega dirkalnika. Glavno besedo je imela aerodinamika, ki ji sledijo idealno razporejene linije oziroma oblikovne poteze, končne namere pa so ustvarjalci povezali z bodočimi lastniki tega na 33 primerkov omejenega vozila.

Karoserija Alfe Romeo 33 Stradale oblikovno spominja na črko H in sestoji iz karbonsko-aluminijaste strukture. Tako so inženirji zagotovili zahtevano trdnost ter nizko maso, ki odlikuje novodobne cestne športnike. Za športno srce je zadolžen trilitrski twin-turbo V6 agregat z več kot 620 KM, ki vas bo do kilometrske stotice katapultiral v manj kot treh sekundah, kljub pogonu le na zadnji kolesni par. Alternativa bencinskih hlapom je elektrika. Tako je, nekateri izmed 33 kupcev so ob konfiguraciji očitno obkljukali e-pogon, ki bo zagotovil 750 KM in avtonomijo vse do 450 kilometrov. Več podrobnosti žal (še)niso razkrili.

Ambient vozila je prilagojen željam kupcev in je tako predmet individualnega pristopa, vseeno pa sta izhodišče tvorili dve različni si naravi opremljenosti. Udobju in prestižu je podrejena oprema Tributo, medtem ko bodo dirkaško orientirani kupci izhajali iz opreme Alfa Corse. Obe naj bi prinesli dodatke v videzu karbona in oblazinjenje iz alkantare.

Kot že omenjeno, bodo izdelali zgolj 33 primerkov, ki so pričakovano že oddani, saj so bili namenjeni ozkemu krogu Alfinih izbrancev. Cena tako ni znana, vsekakor pa je močno odvisna tudi od kupčevih želja.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button