AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Aehrin SUV spreminja podobo notranjosti vozil

Aehra stopnjuje pričakovanja novega električnega SUV-ja s prikazom futuristične notranjosti.

V električni dobi nove znamke rastejo kot gobe v dežju in del prodajne pogače si želijo odrezati tudi pri italijanskem zagonskem podjetju Aehra, ki se svetu prvič predstavlja z novim električnim SUV-jem v prestižnem segmentu. Milansko zagonsko podjetje združuje italijansko eleganco oblikovanja z inovativnim inženiringom.

Znamka Aehra je luč sveta ugledala šele v začetku letošnjega leta in v zelo kratkem času so realizirali svoj prvi model, s katerim želijo na novo začrtati pravila avtomobilskega oblikovanja. Navdih so našli v svetu motociklizma in superšportnih avtomobilov, zato je Aehrin SUV za svoje mere zelo eleganten, z zašiljenima previsoma in vetrobranskim steklom, ki sega preko sprednje osi. Površine so zglajene, skrite so kljuke vrat, vzvratni ogledali pa nadomeščata digitalni enoti. Sprednji del opredeljujejo tanka osvetlitev in dokaj veliki zajemi zraka, bočna linija je močno kupejevska, na zadku se nadaljuje enaka tematika s štirimi LED lučmi. Med najbolj presenetljive oblikovne elemente lahko brez dvoma prištejemo uporabo štirih galebjih vrat.

Njihov SUV bo opremljen z izredno napredno tehnologijo baterij in platforme, namreč ciljajo na vsaj 800 kilometrov električne avtonomije, kar bo omogočala zajetna baterija s kapaciteto preko 120 kWh in 850-voltno arhitekturo ter na vratolomno zmogljivost pogona. Slednji bo nudil med 550 in 600 kW (747 – 816 KM), dovolj za bliskovite pospeške in najvišjo hitrost 265 km/h.

Prav tako bo SUV s tremi metri medosne razdalje ponujal ogromno notranjega prostora in udobja. Notranjost bi lahko bila osrednja točka futurističnega SUV-ja, z napredno tehnologijo in ogromnimi površinami zaslonov. Voznikovo okolje zastopata pravokoten volan in zaslon razprostrt čez celotno širino, na sredini armaturne plošče pa je manjša enota za upravljanje funkcij info-zabavnega sistema. Največja posebnost notranjosti je prav velik digitalni panel, ki se med čakanjem v vozilu dodatno dvigne in postane kot nekakšen domači kino ali delovno okolje.

Pri Aehri si med drugim prizadevajo tudi za skrb okolja pri načinu izdelave, uporabljeni materiali bodo okolju prijaznejši, strukturo in karoserijo bo mogoče v celoti reciklirati. Ko bodo avtomobili pripravljeni, predvidoma v letu 2025, bo prodaja stekla preko spleta ali v novih salonih. Na letni ravni so si zadali cilj izdelati od 20 do 25 tisoč vozil na model, kar je v segmentu avtomobilov s ceno preko 160 tisoč evrov precej ambiciozno.

Žiga Kolman
foto: Aehra

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button