AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Aehra predstavlja drugi voz po imenu Sedan

Premijski električar zdaj tudi kot fastback limuzina.

Nedavno ustanovljena »globalna ultra-premijska« znamka električnih vozil Aehra je na dogodku Milano Monza Motor Show predstavila svoj drugi model po imenu – Sedan. Izvirnosti ni prav veliko, sploh glede na dejstvo, da se prvi primerek imenuje SUV. Ime skladno z obliko torej.

Tehničnih informacij skoraj nimamo, saj vemo le, da bo pogon zmogel približno 600 kW, medtem ko naj bi 120 kWh zajetna ultra sodobna baterija omogočila avtonomijo vse do 800 kilometrov. Več je znanega glede razlogov tovrstne podobe vozila. Slednji namreč tičijo v aerodinamiki in s tem tudi avtonomiji električnih vozil. Fastback oziroma kupejevsko oblikovane limuzine imajo znatno nižji količnik zračnega upora in po mnenju inženirjev ameriško-italijanskega podjetja to pomeni 50 do 80 kilometrov več v primerjavi s športnim terencem enakih tehnikalij.

Posebnost zakonom fizike podrejene pet metrov dolge limuzine so dvižna bočna vrata, znana že iz SUV primerka, še več podrobnosti pa bo znanih v prihodnjih mesecih. Prve dostave tako SUV-ja kot Sedana naj bi sledile šele v letu 2026, zato je sedaj malce bolj razumljivo zakaj so pri Aehri glede tehničnih informacij sila skopi.

Blaž Likovič
foto: Aehra

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button