AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Acura Precision EV: Koncept po navdihu prestižnih plovil

Hondina premijska veja predstavlja koncept električnega SUV-ja.

Acura, Hondina premijska veja namenjena severnoameriškem trgu, razkriva nov koncept Precision, s katerim počasi vstopajo v svet električnih avtomobilov. Odločitev za SUV-jevsko obliko je precej logična saj njihova popularnost in prodaja vztrajno raste, trenutno se ta segment sooča z večjimi težavami dobave vozil, kot pa s primanjkljajem kupcev.

Izbira električnega SUV-ja za začetek električne dobe je varna in pametna odločitev, kar menijo tudi pri Acuri. S konceptom Precision predstavljajo običajne poteze oblikovne študije, ki bo vodila smernice prihajajočih Acurinih modelov. Ker gre šele za koncept, je govor o specifikacijah in materialih praktično odveč, omeniti je potrebno le svež oblikovalski jezik, ki se po besedah snovalcev spogleduje z italijanskimi luksuznimi plovili. Sprednji del dominira ogromna osvetljena maska z diamantnim vzorcem in Acurinim logotipom, preostala karoserija je razmeroma elegantno neokrnjena ter dokončana z zajetnimi 23-palčnimi platišči.

Z izjemo povezave oblikovanja z mogotci industrije športnih plovil, koncept Precision spremljajo standardne obljube prihodnosti – vizionarska usmerjenost, popolna avtonomija vožnje in stopanje v navdušujočo elektrificirano prihodnost. Vsekakor ne gre kriviti Honde, saj po tem posega vsak sleherni avtomobilski proizvajalec.

Najbolj privlačna točka koncepta Precision je futuristična notranjost, z voznikovim kokpitom v stilu dirkalnikov Formule 1, vse skupaj spremlja ambientna osvetlitev, ki ob dinamični vožnji sveti redeče, v samodejnem načinu pa v sproščujoči modri barvi. Ker stremijo k večji okoljevarstveni ozaveščenosti, je večina površin izdelanih ali odetih v reciklirano plastiko, trajnostno pridobljen les in usnje iz stoodstotne biomase. Acura načrtuje kompleten prestop na električni pogon z letom 2040, v nekoliko krajšem časovnem obdobju želijo ponuditi vsaj 40 odstotkov vozil s pogonom na elektriko in gorivne celice.

Žiga Kolman
foto: Acura

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button