AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

AC Ace RS: Najnovejši električni restomod projekt

Vas še ni prevzela električna klasika? Novinec v legendarni obliki poskuša spremeniti vaše mnenje.

Scena električnih »restomod« predelav starodobnikov vsekakor ni za vsakega, predvsem se temu trendu zelo upirajo zgrizeni bencinski navdušenci. V primeru najnovejšega člana posebnega segmenta avtomobilov, na srečo ne gre za oskrunitev klasike, vendar za popolnoma nov izdelek, ki le izgleda starinsko.

Sveže prerojeni AC Cars je svetu že predstavil par električnih kober, eno celo z zastrašujočimi 620 konjskimi močmi. Novi Ace RS je bolj umirjena alternativa za tiste, ki radi svoje življenje preživljajo z več užitka in bolj sproščeno. Napete mišice AC Cobre so pošle, vrnila se je tudi bolj zaobljena klasična karoserija. Kot rečeno je tudi moči manj. 38 kWh baterijski sklop dovaja energijo elektromotorju s 312 KM in 500 Nm navora. Pospešek do stotice je pri blažjem Ace RS odmerjen pri 5,5 sekundah, elektronov je dovolj za 320 kilometrov dometa.

Vse manj kontroverzni projekti AC Cars so prihodnost znamenite znamke. »Naš preklop na električno energijo se je izkazal za najbolj pomembno odločitev do sedaj,« je dejal vodja znamke, Alan Lubinsky. »Kombinacija našega športnega pedigreja z novimi popolnoma električnimi pogoni pomeni, da smo pripravljeni ponuditi avtomobile, ki imajo brez dvoma zgodovinski karakter in obenem moderno tehnologijo pod pokrovom.«

Žiga Kolman
foto: AC Cars

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button