AvtomobilizemNovice

Abarth 595 v sveži podobi

Abarth z malenkostnimi izboljšavami in ekološko ustreznimi motorji ohranja prodajo 595.

Fiatova športna podznamka razkriva prenovljeno družino Abarth 595, ki bo v svoji sveži podobi na slovenske ceste zapeljala prihodnji mesec. Ponujen bo v izvedenki s trdo ali kabriolet mehko streho, za osnovnega bo potrebno odšteti najmanj 20.490 evrov.

Kozmetične spremembe so težko opazne, glavnina izboljšav se je dogajala v notranjosti, kjer najdemo nadgrajene merilnike in nov merilnik tlaka turbine z belo, namesto rdeče osvetlitve. Star vozni način Sport je spremenil ime v Scorpion, obeležen na novem gumbu na armaturni plošči. Izvedenka 595 Turismo se pohvali še z novima usnjenima športnima sedežema z diamantnim vzorcem, v različnih barvnih odtenkih, vključno z novim Heritage rjavim.

Več dobrin je prejel 595 Competizione, z izrazitejšo zunanjo podobo in svežim kompletom 17-palčnih platišč, ki spominjajo na tiste iz legendarnega reli dirkalnika Lancia Delta Integrale. Nadaljnja reliaška inspiracija je opazna pri novi matirani modri karoserijski barvi, ki se poklanja Fiatu 131 Abarth iz 70. let prejšnjega stoletja. V kabini kupce pričaka armaturka v alkantari in karbonska prestavna ročica.

Vsi modeli so prejeli najnovejši Fiatov 7-palčni informacijski sistem s podporo Apple CarPlay in Android Auto. Novi enoti se pridružuje zvočni sistem BeatsAudio s šestimi zvočniki, digitalnim ojačevalcem z osmimi kanali in 200 mm širokim nizkotoncem v prostoru za rezervno kolo.

Motorna paleta ostaja skromna, vrti se okoli enakega 1,4-litrskega turbinsko podprtega štirivaljnega bencinarja, ki je za doseg aktualnih Euro 6D emisijskih regulacij prejel nadgradnjo nadzorne enote. Osnovna različica proizvede 106 kW (145 KM), pri srednjem Turismo zraste moč na 121 kW (165 KM), Competizione v vrhu ponudbe pa premore 132 kW (180 KM). Vsi motorji so standardno povezani s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ob doplačilu je pretikanje samodejno ali z obvolanskima ročicama.

Žiga Kolman
foto: Abarth

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button