AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

7.000 zmogljivih 350 kW polnilnic do leta 2025

S pomočjo ogromne 700 milijonske investicije bo Ionity v nekaj letih postavil bliskovito polnilno omrežje.

Ionity, omrežje za polnjenje električnih vozil, je v kratkem prejelo investicijo v višini 700 milijonov evrov, s čimer bodo v prihodnjih letih po celotni Evropi postavili 7 tisoč visoko zmogljivih 350 kW polnilnic, saj se številno zahtevnih električnih vozil z 800-voltno arhitekturo vztrajno širi. Denarno podporo so jim namenili delni lastniki, kot so BMW, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz in nenazadnje koncern Volkswagen. Omrežje podjetja Ionity so bo tako v tem času štirikratno povečalo.

Ionity trenutno ponuja storitve v 24 evropskih državah, kjer gre pričakovati nove polnilne postaje na prometnih avtocestah, ob ostalih glavnih cestah in v večjih mestih. Prav vsaka nova točka bo imela med šest in 12 polnilnih mest, na obstoječih postajah pa bodo povečali polnilno kapaciteto. Skupini investitorjev je je pred kratkim pridružilo podjetje z obnovljivo energijo BlackRock – prvi član, ki ni avtomobilski proizvajalec – s pomočjo katerega bodo okrepili strategijo ponudnika Ionity.

Pod okrilje nove strategije spada tudi koncept Oasis, s katerim želijo izboljšati udobje in ponudbo storitev. Podjetje želi v večji meri pridobivati nova zemljišča, na katerih bodo gradili polnilne parke z lastno gostinsko ponudbo in trgovinami, tako bi postalo polnjenje električnega vozila v prihodnje prijetnejša in udobnejša izkušnja. S tem bi Ionity pridobil svoje lastne polnilne postaja v slogu klasičnih z naftnimi derivati, trenutno svoje storitve ponujajo v okviru Shellovih servisov.

Žiga Kolman
foto: Ionity

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button