AvtomobilizemNovice

460 konjičkov za novega Audija RS3

ABT se je lotil Audijeve najnovejše hiper-kombilimuzine.

Ni veliko ljudi, ki bi ob pogledu na novega Audija RS3 menilo, da mu česa primanjkuje na področju zmogljivosti. Če se najdete v tisti redki skupini lovcev na moč, so pri predelovalcu ABT pripravili pravi odgovor za nadgradnjo vroče kombilimuzine.

Hot-hatchi dandanes že skoraj segajo po številkah superšportnikov izpred desetih let, nobena izjema ni zadnja generacija Audija RS3, še posebej z dobrotami domačega predelovalca ABT Sportsline. Najnovejši paket ABT Power S prinaša okrepitev 2,5-litrskega petvaljnega turbobencinarja na 338 kW (460 KM) in 540 Nm navora.

Precej izdaten poskok moči so dosegli z vgradnjo ABT Engine Control modula, ki spremeni delovanje programske opreme nadzorne enote motorja. Kot rezultat je pospešek do stotice iz originalnih 3,8 sekund, skrajšan na 3,6 sekund, vendar je primarni test potekal na zimskih pnevmatikah, torej bo čas še veliko bolj impresiven na oprijemljivi letni gumi.

Poleg bliskovitih pospeškov, bo nemški predelovalec poskrbel za povečanje končne hitrosti, ki bi lahko po njihovih izračunih zlahka presegla 300 km/h. Vsekakor pa gre tu šele za začetek, brez dvoma pripravljajo še večji paket novitet, ki ponavadi sliši na ime ABT Power R in prinaša vsaj 25 odstoten poskok moči.

Žiga Kolman
foto: ABT Sportsline

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button