AvtomobilizemNoviceZanimivosti

3D tiskani nosilci pijače so prihodnost

Peugeot prikazuje začetke 3D tiskanja v okviru lastne proizvodnje.

3D tiskanje postaja vse bolj popularen način izdelave različnih orodij in komponent, vse bolj se te tehnologije poslužujejo tudi v avtomobilski industriji. Med najnovejšimi uporabniki tega procesa so pri Peugeotu, namreč združili so moči z računalniškim podjetjem HP (Hewlett Packard) in pripravili nekaj inovativnih novih dodatkov za model 308.

V kompletu atraktivnih dodatkov bomo našli 3D tiskan nosilec za očala, nosilec za pijačo in nosilec mobilnih naprav oziroma kartic. Vse komponente izdelane iz popolnoma  novega fleksibilnega polimera Termoplastični poliuretan (TPU) in na voljo v mentolovo zelenem ali črnem odtenku.

Peugeot pravi, da gre šele za začetek in da bodo v kratke predstavili številne nove dodatke, pod programom življenjskega sloga (Peugeot Lifestyle). V tej trgovinici najdemo mnoge zanimivosti, kot so vrhunski mlinčki za poper in sol. A to ni največja novica. Peugeot namerava napredno tehnologijo razširiti izven okvirjev zabavnih dodatkov in s pomočjo 3D tiskanja izdelati tehnične komponente vozil.

Namreč skupina Stellantis, kamor spada tudi francoski lev, je patentirala uporabo TPU materiala za uporabo v notranjosti vozil, tako lahko pričakujemo veliko takšnih mrežastih oblik v kabini avtomobilov pod njihovo streho, vse od dostopnih Oplov do luksuznih Maseratijev.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button