AvtomobilizemNovice

2 milijona Dusterjev

Duster je vsekakor postal globalni hit.

Duster je ugledal luč sveta leta 2010. V tem času je našel 2 milijona kupcev. Da ne dolgovezimo, lahko pričnemo z nekaj zanimivimi podatki. Dusterja lahko uzrete kot reševalni avtomobil, pick-up, policijsko vozilo, vojaško vozilo – romunska vojska jih je naročila 880! – in verjetno najbolj zanimivo različico – Papamobil!

Kaj 2 milijona dusterjev pomeni v praksi? Na vsakih 63 sekund s proizvodnjega traku zapelje en Duster, oziroma jih 1000 zapusti tovarno vsak dan! Z dvema milijonoma Dusterjev bi lahko pokrili površino 2100 nogometnih igrišč, ali pa jih zložili enega za drugim od Helsinkov do Ankare … in nazaj!

Kupci Dusterja so zelo raznoliki, kar ni nobena skrivnost, saj živijo na raznih koncih sveta. Vendar imajo nekaj skupnega: bistveno kot način življenja. V nadaljevanju je nekaj posebnosti raznih dežel, ki jih morda še ne poznate.

  • V Združenem kraljestvu je med kupci Dusterja delež žensk največji.
  • V Turčiji so kupci Dusterja najmlajši (povprečno so stari 42 let) in je med njimi največji delež družin (62 odstotkov jih živi z otroki).
  • Med kupci Dusterja v Franciji, Nemčiji, Združenem kraljestvu, Španiji in Italiji jih veliko ljubi gibanje v naravi: 23 odstotkov jih rado pešači in odhaja na pohode, 12 odstotkov jih rado kolesari in 9 odstotkov jih rado potuje.
  • V istih petih državah 44 odstotkov kupcev živi na podeželju, 30 odstotkov v majhnih krajih, 10 odstotkov v srednje velikih ali velikih mestih, 11 odstotkov pa v predmestjih.
  • Glavni razlogi, zaradi katerih ljudje kupijo Duster, so njegova cena (56 odstotkov), njegov videz (20 odstotkov) in zaradi zvestobe (16 odstotkov).

Boštjan Praprotnik
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button