AvtomobilizemNovice

12 posebnih Cober za 120. obletnico znamke AC Cars

Vsaka z zmogljivim V8 motorjem in ceno preko 150 tisoč evrov.

Po 120 letih in veliko spremembah lastništev, AC Cars še vedno ostaja v poslu. Praznovanje posebnega dosežka bodo obeležili s posebno serijo 12 Cober – eno za vsako desetletje obratovanja podjetja.

Dandanes se AC Cars posveča izdelavi Cober z električnim pogonskim sklopom, s tem nameravajo nadaljevati še kar nekaj časa. Za to omejeno serijo jubilejnih primerkov so se pametno odločili za izbiro tradicionalnega osemvaljnega motorja. 12 avtomobilov bo izdelanih v »Superblower« specifikaciji, ki se navezuje na Cobre 100. obletnice, z mogočnim 6,2-litrskim kompresorsko podprtim V8 motorjem s 580 KM.

Prihajajoča zbirka legendarnih avtomobilov se bo pri AC Cars zapisala med najhitrejše do sedaj, z uradnimi številkami zmogljivosti so zaenkrat še zadržani. Za poseben dogodek so obudili tudi pet klasičnih karoserijskih barv, vse bodo dodatno okrašene z obveznima dirkaškima črtama.

Uradna osnovna cena vsakega primerka bo znašala 129.500 funtov (151.244 evrov). Za približno enak znesek si lahko recimo omislimo novega superšportnega Audija R8. Mi se nagibamo h klasiki, kaj pa vas bolj prepriča?

Žiga Kolman
foto: AC Cars

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button