MiniatureNovice

Alpha Model z novim Ferrarijem

Pri Alpha Model so za konec koledarskega leta napovedali izzid nove avtomobilske makete.

Tokrat so za maketarje po svetu pripravili maketo Ferrarija SF90. Tisti, ki spremljate naš portal, boste pomislili na pomoto, saj imamo prav omenjeno maketo trenutno v delu. Pa vseeno ne gre za pomoto, pri Alpha Model bodo maketarjem v izdelavo, poleg že obstoječe kupejevske različice (SF90 Stradale), ponudili še brezstrešno različico SF90 Spider. Kot je v navadi pri Alpha Model, bo maketa izšla v merilu 1/24 in tudi ta maketa ne bo ponujala odpirajočih se delov karoserije, bo pa kljub temu ponujala obilico detajlov na karoseriji, v notranjosti in tudi precej detajliran motorni prostor.
Glede na slike so vseeno naredili nekaj sprememb pri obsegu makete, tako so iz notranjosti odvzeli možnost uporabe komfortnih sedežev, v podkrepitev, da gre tokrat za bolj športno usmerjeno maketo, pa so na izbiro, poleg standardnih 5-krakih platišč, ponudili možnost izbire opcijskih platišč iz ogljikovih vlaken.
Kot tudi pri Stradale verziji makete, so pri Alpha Model tudi tokrat prliožili izvrstne vodne nalepke za ponazoritev popolnega, tako zunanjega kot notranjega paketa, z dodatki iz ogljikovih vlaken, obilico foto jedkanih kovinskih delov za ponazoritev zavornih kolutov, varnostnih pasov, brisalcev vetrobranksega stekla in še bi lahko naštevali.
Maketa je na voljo za prednaročilo v spletni trgovini Alpha Model za dobrih 150 evrskih kovancev. Ob tem je potrebno dodati, da v tej ceni niso všteti DDV, poštnina in carina, ali v spletni trgovini Modellisto.at za dobrih 180 evrov, tokrat že z upoštevanim DDV-jem in carino.

Priznamo, da nas ob pogledu na živo rumeno Ferrarijo stvaritev že pošteno srbijo prsti in v uredništvu komaj čakamo, da lahko pričnemo z izdelavo tudi te makete.

Matej Grofelnik
foto: Alpha Model

Povezani članki

2 komentarjev

    1. S sestavljanjem takšne Alpha Model makete bi rekel da nekje pri 15ih letih če imajo pred tem kaj izkušenj. S kakšnim Revell easy-click kitom pa lahko že prevej prej pri nekje 10ih letih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button