Gospodarska vozilaNovice

30 uspešnih let za Citroënovega dostavnika

Citroën že skoraj stoletje zagotavlja podporo strokovnjakom z raznoliko paleto vzdržljivih in inovativnih gospodarskih vozil. V segmentu dostavnih vozil je Citroën predstavil ikonične modele, kot so TUB, Type H, C25 in nadaljevanje v oblili Jumperja, ki zdaj praznuje 30. obletnico s pomlajeno ponudbo, več sloga, povezljivosti in praktičnosti.

Jumper je od svojega prvenca leta 1994 nenehno premikal meje trga dostavnih vozil. Sprva je navdušil z obliko, udobjem in vozno izkušnjo, ki je bila podobna osebnim vozilom, skupaj z bistvenimi funkcijami, kot so električna okna in klimatska naprava. Z leti se je razvil s široko paleto pogonskih agregatov in karoserijskih konfiguracij, skupno kar 58 različnih izvedb, ki izpolnjujejo različne poklicne potrebe.

Leta 2002 je Jumper predstavil motorje in funkcije brez primere, vključno s turbo dizelskim motorjem z neposrednim vbrizgavanjem goriva in možnostmi z dvojnim gorivom bencin/LPG, skupaj z naprednimi pripomočki za voznika. Štiri leta kasneje je prisoel povsem novi model Jumper s sodobnimi oblikovnimi elementi, večjo prostornino tovornega prostora in izboljšano praktičnostjo, kar so med drugim prinesle vgrajene stopnice za čiščenje vetrobranskega stekla. Do leta 2014 so Jumperja obogatili s števipnimi naprednimi vozniškimi pripomočki in sodobnimi tehnologijami, kot so dnevne luči v LED tehniki in zaslon na dotik z navigacijo.

Letos Jumper vstopa v novo obdobje z uvedbo novega modela in povsem električne različice ë-Jumper. Novinec ponuja večje vozno udobje z možnostjo samodejnega menjalnika in modernimi funkcijami povezljivosti, medtem ko ë-Jumper s svojim električnim pogonskim sklopom, ki se ponaša z impresivno močjo in dosegom, obravnava vprašanja trajnosti. Poleg tega bo Jumper čez čas ponujal pogon na vodikove gorivne celice za podaljšanje dosega. S posodobljeno obliko, napredno tehnologijo in okrepljeno varnostjo je novi Jumper pripravljen nadaljevati svojo zapuščino uspeha v segmentu dostavnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button