Nasveti in varnostV razmislek

Že en sam kozarec alkoholne pijače je dovolj …

V enotedenski akciji policisti ustavili 311 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Med preventivno akcijo za večjo varnost v cestnem prometu, ki je potekala od 5. do 11. decembra 2022, so policisti odredili 10.850 alkotestov, od katerih je bilo 311 pozitivnih.

Dvanajst voznikov je preizkus odklonilo. Policisti so pridržali 15 voznikov motornih vozil in v 96 primerih odstopili od pridržanja. Začasno je bilo odvzetih tudi 292 vozniških dovoljenj.

Policisti so med akcijo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Preverjali so vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Že prvi popit kozarec alkoholne pijače vpliva na naše zaznavanje, zmožnost presoje in reakcijski čas.

Bližajo se prazniki in z njimi prihajajo številna druženja ter slovesnosti. Da ne bi vse življenje obžalovali enega samega trenutka nepremišljenosti, bodite odgovorni. Če vozite, ne pijte, oziroma če ste uživali alkoholne pijače, si zagotovite varen prevoz domov.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

En komentar

  1. Mogoče bi bilo fajn, da bi tudi gostinci ponujali storitev alkotesta.. mnogi bi bili mogoče manj pogumni sesti za volan, če bi videli koliko promilov imajo..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button