NasvetiNasveti in varnost

Ste pripravljeni na jesen? Kaj pa vaše pnevmatike?

S 1. oktobrom se prične mesec pnevmatik na vozilih, s katerim želijo nekatere evropske avtomobilske organizacije opozoriti na izvedbo mesečnega pregleda njihovega stanja.

Torej ne le v oktobru, temveč prav vsak mesec. Dejansko lastniku vozila to ne vzame več kot nekaj minut, saj so ključne pravzaprav le tri stvari, in sicer tlak, globina profila in splošno stanje.

Le ustrezno napolnjena pnevmatika bo zagotavljala zadosten oprijem cestišča ter skrbela za nižjo porabo goriva, zato je zračni tlak vsekakor na prvem mestu. Sledi profil oziroma njegova globina. Rok za zamenjavo v zimska obuvala sicer še ni tu, vsekakor pa smo se že soočili s precejšnjimi nalivi in posledično enormnimi količinami vode na cestišču. Če pnevmatika tega kljub prilagoditvi hitrosti vožnje ni sposobna odvajati, potem je najverjetneje čas za njeno menjavo.

Nenazadnje je tu še splošno stanje pnevmatik. Hiter ogled stanja pove veliko – ali so opazne globoke praske, udrtine ali celo izbokline. Skratka, vsako sumljivo zadevo preverite pri najbližjem vulkanizerju.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button