Nasveti in varnostVarnost

Slovesno odprtje celjske enote avtocestne policije

Z avtocestno policijo do večje varnosti na avtocestah in hitrih cestah

Lanskoletno ustanovljeni Upravi avtocestne policije in dveh specializiranih enot, se je v tem tednu pridružila še tretja specializirana enota avtocestne policije Celje.

Ob začetku njenega delovanja sta se krajše slovesnosti v Celju udeležila tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj in državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, ki sta se v svojih nagovorih zahvalila vsem deležnikom, ki so omogočili realizacijo ideje o avtocestni policiji, policistkam in policistom pa sta zaželela uspešno in varno delo. Zbrane je s kratkim nagovorom pozdravil tudi vodja novoustanovljene enote Milko Panikvar.

Specializirane enote avtocestne policije bodo strmele k uresničevanju pomembnih ciljev in sicer, s povečanjem učinkovitosti policijskega dela in sistematičnim vzpostavljanjem reda na avtomobilskih in hitrih cestah izboljšati pretočnost in prometno varnost, zmanjšati število prometnih nesreč in mrtvih udeležencev, poleg tega pa tudi povečati raziskanost kaznivih dejanj in povečati pregon storilcev, saj se tu povečuje tudi število kaznivih dejanj in narašča tok ilegalnih migracij.

Policisti specializiranih enot avtocestne policije bodo predvsem hitreje na mestih prometnih nesreč in kaznivih dejanj, zagotovo pa bo k varnosti in pretočnosti prispevala tudi okrepitev nadzora na teh cestah, pri čemer je pomembno, da na ta račun ne bo zmanjšana prisotnost policistov na ostalih, tj. glavnih in regionalnih cestah, saj bodo tam še naprej delovale obstoječe postaje prometne policije. Z dodatnimi nadzorstvenimi in preventivnimi dejavnostmi ter večjo prisotnostjo policijskih patrulj na avtocestah pa si želimo vplivati tudi na dvig prometne kulture.

Do konca leta še dve avtocestni enoti

Policija do konca leta 2022 načrtuje še odprtje dveh enot avtocestne policije, in sicer Specializirane enote avtocestne policije Koper in Specializirane enote avtocestne policije Novo mesto.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button