Nasveti in varnostV razmislek

Slovenci še vedno prevečkrat sedemo opiti za volan!

Policisti so od 5. do 14. novembra poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

V desetdnevnem nadzoru je bilo odrejenih 19.355 alkotestov, od katerih je bilo 668 pozitivnih (428 jih je imelo do 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, 240 pa nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka). 18 voznikov je preizkus odklonilo.

Policisti so pridržali 24 voznikov. Začasno so odvzeli tudi 584 vozniških dovoljenj.

Poostren nadzor je potekal vzporedno z akcijo Slovenija piha 0,0 in v okviru akcije Alkohol, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost v prometu. Cilj vseh aktivnosti je prometne udeležence osveščati, da so opiti vozniki nevarni vozniki. Vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ima lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu, v najhujših primerih pa se takšna nesreča lahko konča tudi s smrtjo.

Ob bližajočem se svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga po vsem svetu, tudi v Sloveniji, obeležujemo vsako tretjo nedeljo v novembru, ko se spominjamo vseh preminulih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi sorodniki, bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci, zato policisti znova opozarjajo: Če ste uživali alkohol, nikar ne sedajte za volan, saj takšna nepremišljenost lahko vas ali naključne udeležence stane življenja. Posledice so vedno hude in uničujoče tudi za svojce in prijatelje. Zato bodite odgovorni vozniki, spoštujte svoje življenje in življenja drugih ljudi!

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button