NasvetiNasveti in varnostVarnost

Škoda v boj proti kričačem iz zadnjih sedežnih vrst

Kar 70 % staršev toži o motnjah pri vožnji otrok.

Starševstvo je lepa reč. Vsaj tistih 20 odstotkov časa, ko naš podmladek počne tisto kar smo si starši zamislili in pri tem ne uničuje stvarnih reči v svoji bližnji okolici. Vožnja z malčki je prav tako najlepša, ko slednji sladko dremajo, mi pa se mirno posvetimo vihtenju volana. V kolikor so njihove zadnjice polne sladkorja, mladež pa navita kot radio, potem smo v škripcih in vsi naši prometni soudeleženci prav tako.

Nedavna Škodina raziskava namreč razkriva, da je 70 odstotkov staršev potrdilo, da so njihovi potomci ustvarjali motnje med vožnjo in s tem potencialno nevarne situacije. Delež se ne-staršem morda zdi visok, mi očetje in mame pa si mislimo, da je morda še nekoliko nizek. Polovica vprašanih je nadalje priznala, da med umirjanjem otrok njihov pogled umaknejo iz cestišča. In kaj lahko poleg uporabe močnega samolepilnega traku starši naredimo?

Pri Škodi so dotičen vprašalnik uporabili v promocijske namene svojih družinskih modelov in njih asistenčnih sistemov. Tako električni Enyaq, kot klasično gnani Fabia, Octavia, Superb in Kodiaq imajo vgrajene številne varnostne sisteme, ki med vašim kričanjem ali mirnim »briga me« nagovorom budno spremljajo okolico vašega vozila in status soudeležencev.

Blaž Likovič
foto: Škoda

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button