Nasveti in varnostV razmislek

Saj ni res, pa je! Po avtocesti vozil brez pnevmatike!

Romunski voznik tovornega vozila vozil brez pnevmatike na priklopnem vozilu.

Pred dnevi so številni vozniki obvestili policijo, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

Ugotovili so, da je zaradi neustreznih pnevmatik na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela. Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako da se je platišče popolnoma deformiralo.

Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese. Voznik je na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče.

Priklopno vozilo so policisti izključili iz prometa do odprave tehnične neurejenosti, vozniku pa izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za samega voznika, saj je stabilnost vozila vprašljiva.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button